Untitled

24.00 €

Reznikoff Iegor: Early Christian Chants / Varhaiskristillisiä lauluja

 Lisää ostoskoriin

ancient music, gregoriaaninen musiikki,

Uusi levy Iegor Reznikoffilta on aina Tapaus! Gallialainen pyhän laulun mestari on tehnyt useita levytyksiä Ranskan romaanisissa kirkoissa ja goottilaisissa katedraaleissa. Varhaiskristillisiä lauluja - Early Christian Chants on hänen ensimmäinen Suomessa tehty levytyksensä, ja siinä kohtaavat ranskalaismestarin koskettava ääni ja Uspenskin katedraalin hieno resonanssi. Iegor käyttää taidokkaasti myös yläsäveliä laulussaan. Mukana on ensimmäistä kertaa Reznikoffin levyllä myös kuoro, joka koostuu hänen omista suomalaisista oppilaistaan.

Lähde 65 minuutin mittaiselle matkalle varhaiskristillisten laulujen lumoavaan maailmaan. Laulut lämmittävät sielua, mieltä ja sydäntä.

Tallennettu Uspenskin Katedraalissa 23 kesäkuuta 2011

Kuoro: Harri Palm, Aija-Leena Ranta, Tatjana Wilenius, Soili Hakama, Kirsti Autio, Raisa Saloheimo, Liisa Jokela, Hilkka-Liisa Vuori

Levy sisältää seuraavat raidat:
1. Alleluia. Assumpta est Maria
2. Alleluia. Exultabuntur
3. Antifoni: Hosanna filio David
4. Offertorium. Jubilate Deo
5. Antifoni: Vox clamantis
6. Alleluia. Magnificat & Cantata
7. Jesus Prayer

Säveltäjä: Anonymous

Solisti: Reznikoff, Iegor

Iegor Reznikoff (s. 1938) on ranskalainen, harmonisen laulun uranuurtajana tunnettu opettaja ja tutkija. Hän on toiminut antiikin taiteen professorina Pariisin X Nanterre -yliopistossa erikoisalanaan antiikin kristillinen laulu. Reznikoff on erityisesti perehtynyt antiikin traditioihin, gregoriaaniseen lauluun ja pyhään taiteeseen. Hän on kiinnostunut myös vanhasta suomalaisesta suullisesta traditiosta ja Kalevalasta. Reznikoff on opettanut 1970-luvusta asti äänen luonnollista käyttöä, harmonista laulua ja ääniterapiaa.

Arvostele itse tämä teos