Untitled

sid. 420 sivua
25.00 €

Ervast Pekka: Kalevalan avain

 Lisää ostoskoriin

ruusu-risti, kalevala,

Ensi kerran v. 1916 ilmestynyt teos Kalevalan avain tutkii kansalliseepostamme teosofisen maailmankatsomuksen pohjalta. "Tämä kirja puolustaa ja kunnioittaa Kalevalassa kaikkea sitä, mitä nykyaikainen sivistyksemme enimmäkseen pitää tuulesta temmattuna: sen satuja, sen ihmeitä, sen liioitteluja, sen luonnottomuuksia ja lukija havaitsee ensi riveiltä, että kirjan tekijä on tosissaan", tunnustaa Pekka Ervast teoksen alkusanassa.

Kalevalan avain jakautuu luonnonmukaisesti kolmeen osaan. "Ensimmäisessä valaisemme aikain viiauden antamalla valolla muutamia runoja tai runokatkelmia nähdäksemme, että Kalevalankin älyllishenkisenä taustana on sama maailmankatsomus kuin toistenkin pyhien kirjojen; tarkastamme Kalevalan jumaloppia, luomiskertomusta, kuolemankäsitystä jne. Toisessa osassa teemme ensiksi selkoa Kalevalan inhimillisestä kehityspsykologiasta, tarkastamme, millä tavalla Kalevala neuvoo meitä totuutta etsimään ja tiedon alkupäähän pääsemään; ja sitten koetamme luoda silmäyksen jumalallisen ihmisen korkeampaan henkikehitykseen, ns. pyhyyden eli tiedon salaiseen tiehen, niin pitkälle kuin sitä Kalevalassa on kuvattu. Kolmannessa osassa vihdoin otamme lyhyesti käsitelläksemme Kalevalan magiaa eli tiedon tiellä saavutetun 'yliluonnollisen' taidon käyttämistä maailmassa."

Pekka Ervast (1875-1934)oli suomalainen ajattelija sekä tutkija joka suoritti elämäntyönsä teosofisessa liikkeessä, ensin Suomen Teosofisessa seurassa ja myöhemmin Ruusu-Risti järjestössä, jonka hän perusti v. 1920.
Arvostele itse tämä teos

sid. 493 sivua
38.00 €

Heikkilä Timo: Aurinkolaiva. Lemminkäisen myytti ja Ritvalan kultti

PAINOS LOPPUUNMYYTY

muinaiset kulttuurit, mystiikka, kalevala,

Kiehtova matka muinaissuomalaiseen henkiseen maisemaan ja rautakautisen maanviljelysperinteen filosofiaan

Mistä kertovat Sääksmäen alttarikivien auringonkuvat, seudun aurinkoon viittaavat paikannimet ja esihistorian hämärään palautuva aurinkolaivan taru? Aurinkolaiva selvittää muinaissuomalaisen maailmankuvan aatteellisia taustoja. Se valottaa Suomen unohtunutta henkistä perinnettä sekä sen yhteyksiä itämaiseen ajatteluun ja antiikin mytologiaan. Siten se avaa uusia teitä suomalaisen kansanrunouden ja myyttikuvaston tutkimiseen.

Kiinnostavan tutkielman ytimessä on yli tuhat vuotta vanha suomalainen mysteerikulttiperinne, Ritvalan helkajuhla, ja sen yhteys Lemminkäisen, ohran kasvun ja aurinkolaivan mytologiaan. Timo Heikkilä tarjoaa tuoreita tulkintoja muinaisista myyteistä ja eräistä kansanperinteen keskeisistä teemoista. Aurinkolaiva on ajankohtainen teos, sillä vuonna 2004 vietettiin nykymuotoisen Ritvalan Helkajuhlan satavuotisjuhlia.

Timo Heikkilä on helsinkiläinen vapaa kirjoittaja, joka on aiemmin julkaissut kirjat Kullervon suku (Vihreä sivistysliitto, 1995) sekä Kalevalan metafysiikka ja fysiikka (Like, 1999). Hän on myös käsikirjoittanut Kalevala-aiheisia draamoja sekä esitelmöinyt muinaishistoriasta, mytologiasta ja symboliikasta.

Arvostele itse tämä teos

nid. 387 sivua
10.00 €

Lönnrot Elias: Kalevala

PAINOS LOPPUUNMYYTY

muinaiset kulttuurit, kalevala,

SUOMEN KANSALLISEEPOS

Taskukirja

Arvostele itse tämä teos

sid. 305 sivua
37.00 €

Lönnrot Elias: Kalevala, iso

PAINOS LOPPUUNMYYTY

muinaiset kulttuurit, kalevala,

Palkitun kuvataiteilijan Jukka Salmisen (s.1947) moderni grafiikka tarjoaa tuoreita näkökulmia 150-vuotiaaseen kansalliseepokseen. Juhla-Kalevala sisältää 28 nelivärikuvaa ja 50 mustavalkoista vinjettikuvaa.

Arvostele itse tämä teos

nid. 81 sivua
11.00 €

Steiner Rudolf: Suomi ja Kalevala. Ihmisen yhteys luonnonhenkisyyteen

PAINOS LOPPUUNMYYTY

antroposofia, kalevala,

Luonnonelementtien ja maantieteellisten olosuhteiden ihmistä muovaava vaikutus. Ihmisen henkinen suhde luontoon. Suomalaisen sielunrakenteen yhteys luonnon henkisyyteen.

Arvostele itse tämä teos

nid. 128 sivua
23.00 €

Venell, Fagerholm, silfverberg: Neljän tuulen tiet

PAINOS LOPPUUNMYYTY

shamanismi, muinaiset kulttuurit, kalevala,

Neljä Tuulta -yhteisön yhteenkokoamat kirjoittajat maailman eri kolkilta kertovat tässä kirjassa värikkäästi maailman eri kulttuureista, perinteistä ja myyteistä sekä Suomessa toteutetuista Neljän Tuulen kesätapahtumista. Pääpaino on alkuperäiskulttuureilla, joiden ikivanha ekologinen tieto ja viisaus tarjoavat länsimaiselle ihmiselle arvokasta elämänviisautta ja tasapainoisen luontosuhteen aineksia.

Kirjan kirjoittajia ovat dokumentaristit Markku Lehmuskallio ja Anastasia Lapshui, Kalevala-kirjailija Timo Heikkilä, Kalevalaa persiantanut Kiamars Baghbani, naistutkija Kaarina Kailo ja monet muut.

Neljä Tuulta on avoin yhteisö, joka kokoaa ihmisiä eri kulttuureista vuoropuheluun ja yhteisölliseen kokemiseen. Yhteistyötä tehdään niin alkuperäiskansojen edustajien kuin Suomessa asuvien maahanmuuttajienkin kanssa. Neljän Tuulen toiminta on ideologioihin sitoutumatonta ja pyrkii eri aatteiden kunnioittavaan kohtaamiseen.

Arvostele itse tämä teos